Mõni reklaamifirma on esitanud keeleinspektsioonile kooskõlastamiseks vaid venekeelse tekstiga valimisreklaami kavandeid, neile tuleb lakkamatult selgitada, et eestikeelse tekstita reklaami ei tohi eksponeerida, ütles BNS-ile keeleinspektsiooni järelevalvejuht Leho Klaser.

“Need ei olnud mitte väikeste reklaamide kavandid, vaid mõeldud suurtele reklaamikandjatele ja bussiootepaviljonidele,” lisas ta. Klaseri sõnul on nende käest nõu küsinud reklaamifirmad keeleinspektsiooni soovitust arvestanud.

Klaser ütles, et aktsepteeritav on ka selline variant, kus eestikeelne tekst on kõrvuti venekeelse tekstiga. Vaid venekeelne valimisreklaam võib olla trükistes, näiteks venekeelses ajakirjanduses ja otsepostitusega saadetavates reklaamides.

“Samas on meile tulnud üksikkodanikelt palju proteste selle kohta, et postkasti lastakse ainult venekeelne reklaam,” ütles Klaser.

Keeleinspektsioon on sellisel juhul soovitanud inimestel ühendust võtta reklaamiandjaga, kuna inimesel on õigus saada eestikeelset infot.