Estonia nõukogu esimees Ahti Kõo rääkis Päevaleht Online´ile, et on Järvesaluga sel teemal suhelnud ning viimane kinnitas, et ei ole ettevõttest mitte kunagi midagi varastanud ega muul moel omastanud.

Lisaks on Kõo arvates olemasolevad kahtlustuse andmed väga üldsõnalised ning ei selgita piisavalt juhtumi üksikasju.

Linnale kuuluva ettevõtte juhtimise suhtes on uurimisorganitel õigus võtta oma seisukoht ning informeerida nõukogu, kui peaks vajalikuks osutuma juhataja ametist vabastamine. Seni seda Pärnus veel tehtud pole ning Kõo sõnul ei ole Estonia nõukogul seetõttu hetkel ka kavatsust ise antud teemat käsitlema hakata.

Uurimise käiku Kõo sekkuda ei taha, kuna kardab, et seda hakatakse tõlgendama mõjutamisena, seetõttu on ta äraootaval seisukohal ning loodab peagi konkreetseid andmeid kuulda.

Taastusravikeskuse nõukogu on mitteametlikult Järvesalu teemat ka arutanud, kuid siiani pole tema vabastamist juhataja kohalt veel soovitud. Kõo sõnul soovitas ta Järvesalul ise tagasi astuda vaid juhul, kui ta end milleski süüdi tunneb. „Ma tunnen teda ikkagi peaaegu 20 aastat ja ei saa öelda, et ta kunagi oleks valetanud minule või kellelegi teisele,“ kinnitas Kõo.