Velliste ütles BNS-ile, et ta ei tea Tsahkna alkoholitarvitamise juhtumi täpseid asjaolusid, kuna ta on selle kohta kuulnud ainult raadiouudist, seega ei saa ta seda praegu täpsemalt kommenteerida.

"Mis puudutab selle juhtumi arutamist erakonna aukohtus, siis selleks on olemas kindlad protseduurireeglid. IRL-i aukohus arutab mingit küsimust siis, kui keegi selle aukohtu ette toob," nentis ta.

Velliste sõnul on oluline see, et Tsahkna on oma eksimusest aru saanud ja avalikult vabandanud. "Tundub, et see oli siiras, mitte lihtsalt mokaotsast öeldud vabandus," märkis Velliste.

Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna jäi laupäeva hommikul Pärnus autoroolis politseile vahele alkoholi tarvitamise jääknähtudega.

Tsahkna ütles Delfile, täna hommikul tuvastati tal 0,28 promilline jääknäht. Ta lisas, et ta tõesti siiralt kahetseb toimunut ja soovitab kõigil hommikul peale eelmisel õhtul alkoholi tarbimist end alkomeetriga kontrollida.

Jääknähud tuvastati tal täna hommikul Pärnus. "Tavapärane suveõhtu," oli ta eilset alkolitarbimist kommenteerides napp. Enesetunne oli tal hommikul enne rooli istumist oma sõnul igati hea.