“Suure tõenäosusega on see seotud Kulla tööga Falckis,” ütles keskkriminaalpolitsei direktor Andres Anvelt Eesti Päevalehele. Ta lisas, et ka vestlus Kullaga ei andnud põhjust püstitada muid versioone.

Näiteks mais katkestas Falck laialdase kütuse salakaubaveo Muuga sadamas, kus nende turvamehed sattusid peale tankerilt Ardu salaja maha laaditud masuudile. Hinnanguliselt võis Muuga sadama kaudu käia kümneid miljoneid kroone väärt salakaubaäri.

Anvelt lisas, et versioonide püstitamine pole praegu esmane, vaid tähtis on võimalikult ruttu tulistaja tuvastada.

Kurjategija tulistas Falck Eesti sisejulgeoleku direktorit Veiko Kullat ja tema elukaaslast Aivit kell 11.15, kui nad sõitsid perega Keemia tänava kodumaja juurest linna.

Tulistaja ootas Kullat Keemia tänava otsas Petra pesutänava juures. Heledates pükstes, heleda T-särgi ja päikeseprillidega mees tulistas Kullat paari meetri kauguselt külje pealt, kui Kulla hakkas Audi A6-ga Endla tänavale pöörama.

Haavata said Kulla ja tema elukaaslane. Auto tagaistmel istunud Kulla lapsed jäid terveks. Üks lastest on nelja-aastane ja teine teismeeas.

Anvelti sõnul pidi tulistaja olema hästi kursis Kulla liikumistega. “See oli eriti jõhker rünnak, sest tulistaja pidi teadma, et Kulla on autos koos perega,” ütles Anvelt.

Haavlitega laetud kärbikpüssi valis kurjategija atendaadirelvaks ilmselt sihilikult, sest Kulla autol olid küljeaknad tumendatud.

“Harilikust relvast lastes poleks pruukinud ta tabada, sest tumedate klaaside tagant pole autos istuja kontuure näha,” ütles Anvelt ajalehele. “Haavlitega oli tabamisring oluliselt suurem.”

Veiko Kullal on vasakus käevarres mitu läbivat tulistamishaava. Kulla elukaaslane Aivi sai raskemalt vigastada. Naisele tehti mitmetunnine operatsioon, kuid tema elu pole ohus. Haavlid purustasid naise õlavarreluu, samuti sai ta kergemaid lihasehaavu.

Eesti Päevaleht kirjutas, et pärast tulistamist sõitis haavatud Veiko Kulla ise autoga kiirabisse, et viia elukaaslane võimalikut ruttu arstide juurde. Politsei viis Kulla auto ekspertiisi Mustamäe haigla eest.

Ainsa võimaliku niidiotsana tulistaja kohta teavad politseinikud, et mitu päeva enne atendaati seisis tulistamispaiga lähedal pidevalt punane sõiduauto, mida politsei praegu otsib. Auto on kindlasti üle kümne aasta vana ning võib olla Opel Ascona.