Ameti teatel teavitati koheselt juhtumist veeteede ametit ja laeva klassifikatsiooniühingut, teatab amet enda kodulehel.

"Laeva väline perimeeter on korras, seega on laev meresõidukõlbulik ja mingit ohtu laevale, selle meeskonnale ega merekeskkonnale ei ole. Star saab ühekordse ülesõiduloa kaubalaevana ja ilma paranedes suundub reisijateta tagasi Tallinnasse, kus laaditakse maha ka viiendal tekil olevad sõidukid," teatas amet.

Tehnilised eksperdid vaatavad Tallinnas laeva veelkord üle, samuti viiakse läbi ohutusjuurdlus juhtumi põhjuste selgitamiseks.

Helsingi sadamast kell 19.30 väljuma pidanud Tallink Staril tekkis purunes autoteki ramp kärgatuse saatel veokite raskuse all, üks autojuht sai vigastada ja viidi haiglasse tervisekontrolli.

Tallinki pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles Delfile, et õnnetus juhtus autotekilt kõrgemale autotekile sõitmise kaldrambiga, kui autod laeva sisenesid.

Laevafirma teatel purunes kahte autotekki omavahel ühendavat rampi tõstes rambi mehhanism, mille tagajärjel ramp kukkus ühest nurgast osaliselt alla ja tekkinud kalde tõttu vajusid veoautod üksteise vastu.

Autode liikumise tõttu jäi ühte kabiini kinni autojuht, kelle aitas välja kohale tulnud päästeteenistus ja vaatas üle kiirabi. Esialgsetel andmetel inimesed õnnetuses tõsisemalt viga ei saanud.

Kohalik päästejuht Petri Korhonen rääkis ajalehele Ilta-Sanomat, et rambi hüdraulikat tabas rike. Soome meedia teatel jäi purunenud rambi alla ja said viga vähemalt neli veokit, rambi peal ootavad päästeaktsiooni kuus veoautot, mis esialgsetel andmetel kannatada pole saanud.

Tallinki Soome-poolne pressiesindaja Marika Nöjdi sõnul kutsuti kohale spetsialistid, kelle ülesanne on lõksu jäänud veoautod turvaliselt vabastada.

Laevas viibiva Delfi lugeja sõnul oli kella 19.30 paiku kosta valju pauku, pärast mida teatati, et laeval tekkis tehniline probleem. Kohal viibis arvukalt päästjaid ja kiirabiautosid.

Laeval oli ligikaudu 730 reisijat.