„See tähendab, et need kliendid, kelle kinnistule on välja ehitatud drenaaž sademevee kanalisatsiooni suunamiseks, peavad hakkama selle vee ärajuhtimise eest maksma,” ütles ministeeriumi veeosakonna nõunik Raili Niine, selgitades, et seadusega soodustatakse loomupäraselt puhta vee tekkekohas imbumist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Sademevee ärajuhtimine on nõuniku sõnul võrreldav reovee ärajuhtimise teenusega, sest ka selle nõuetekohaseks toimimiseks peab vee-ettevõtja tegema kulutusi.

Kui palju teenuse eest kliendilt tasu küsida, ei osanud Niine öelda, sest kuigi seadusemuudatus peaks looma aluse veehinna kontrollimiseks ja ühtlustamiseks riiklikul tasemel, jääb hinnakujundus kohalike omavalitsuste otsustada.

Eesti omanike keskliit, kes võitleb aktiivselt monopoolsete infrastruktuuriettevõtete hinnapoliitika vastu, ei usu, et uus ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seaduse eelnõu parandaks tarbija olukorda.

Liidu juht Taavi Madiberk sõnas, et seaduseelnõu koostamine toimub kabinetivaikuses, kuigi tegelikult peaks tarbija sellesse kaasama: „Eelnõu koostamisel on mitme valdkonna eksperdi sõnul tugevalt tunda Tallinna Vee lobitegevust.”