“Jõudsime neljapäeva õhtul Moskvasse ning 3-4 päeva pärast peaksid meile järele jõudma ka autod, mis asusid treileri peal siiapoole teele,” ütles BNS-ile üks reisi juhte Tiit Pruuli.

Pruuli sõnul otsustab Rolling Estonians oma reisi viimase etapi marsruudi pärast seda, kui reisimeeskonna autod on Moskvasse jõudnud.

“Tahaksime enne Eestisse jõudmist ka Riiast läbi sõita, nagu meie esialgne kava ette nägi, kuid seda me ei ole veel otsustanud,” lausus Pruuli.

Ta ei osanud neljapäeval veel öelda, millisel kuupäeval ümber maailma sõitnud reisiseltskond Eestisse tagasi jõuab. Tallinnas pidanuks kojujõudmist tähistav üritus olema reedel pubis Scotland Yard. Tõenäoliselt jõuavad ümbermaailmasõitjad Eestisse tagasi järgmisel nädalal.

Rolling Estoniansi reisiseltskonna ajakava lõi sassi ootamatu takistus Taga-Kaukaasias. 6. jaanuaril Taga-Kaukaasiasse jõudnud rändureil ei õnnestunud ületada ei Gruusia-Venemaa ega ka Aserbaidžaani-Venemaa piiri. Esimesel juhul viitasid Venemaa piirivalvurid keerulisele olukorrale Tšetšeenias, teisel juhul Dagestanis.

Mullu juunis alustas Rolling Estoniansi meeskond kolmel Mercedes-Benzi G-klassi maastikuautol läbi Euroopa, Põhja-Aafrika, Põhja- ja Lõuna-Ameerika, Austraalia ning Aasia kulgevat reisi, mille pikkus on umbes 200.000 kilomeetrit. Segaduste tõttu Vietnami piiril pidi meeskond jätma mullu sügisel ühe auto Taisse. Praeguseks jätkab reisimeeskond oma teekonda kahel autol. Kolmanda auto kavatseb meeskond tuua Taist Eestisse järele kevadel.

Meeskonna juhid Raido Rüütel ja Tiit Pruuli teevad reisi kaasa algusest lõpuni, vahetuvaid meeskonnaliikmeid on umbes 60.