Kokku on bakalaureusekraadi muudes õppeasutustes omandanud 302 vastuvõetut. 135 vastu võetud magistranti on esimese kõrgharidusastme läbinud väljaspool Eestit, edastas ülikooli pressiesindaja.

"Vastuvõetud välismagistrantide arvu kasvu toetab kindlasti Tartu Ülikooli jõudmine viie protsendi maailma parimate ülikoolide hulka," ütles Tartu Ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller. "Teisalt on hea meel märkida, et meie magistriõppekavad on üha atraktiivsemad nii kodu- kui välismaal."

Konkursid Tartu Ülikooli magistriõppekavadele olid oodatult tihedad. Suurim konkurss oli tänavu Euroopa Kolledži Euroopa Liidu - Vene uuringute ingliskeelsele õppekavale, kus ühele riigieelarvelisele kohale kandideeris 10 inimest.

Lisaks magistriõppele on Tartu Ülikoolis lõppenud ka tiheda konkurentsiga doktoriõppe vastuvõtt. Tänavu soovis Tartu Ülikoolis doktoriõppesse astuda üle 460 inimese, kellest teadustööd tegema pääsesid 282 tugevaimat kandidaati.

Kuni 16. juulini kestab vastuvõtt Tartu Ülikooli bakalaureuseõppesse, kus vastuvõtt toimub peamiselt lävendipõhiselt, mis tagab igale lävendi ületajale ka õppekoha. "Ainsana võtab üliõpilasi paremusjärjestuse alusel vastu arstiteaduskond, kus konkurents on juba praegu sisseastujate taseme tõstnud viimaste aastate kõrgeimaks," ütles Haller. "Seega on alust arvata, et Tartu Ülikoolis jätkub sisseastujate kvaliteedi kasv ka tänavu."