Ukrainasse on lubanud sõita riigikogu reformikast aseesimees Rein Lang ja isamaaliitlasest ENPA Riigikogu delegatsiooni liikmed Andres Herkel ning sotsiaaldemokraadist asendusliige Katrin Saks, samuti NATO PA Riigikogu delegatsiooni liikmed Tiit Matsulevitš (Res Publica) ja Toomas Tein (Reformierakond), teatas riigikogu pressiteenistus.

Veel sõidavad Kiievsse respublikaanid Jaanus Rahumägi, Reet Roos, Mihhail Lotman, Ago-Endrik Kerge, Ants Pauls ja Urmas Reinsalu.

Ivari Padar ja Jüri Tamm esindavad sotsiaaldemokraate. Ismaaliitlastest on Ukrainas veel Peeter Tulviste. Rahvaliidust läheb vaatlejaks Tiit Mae.

Keskerakonda esindavad Küllo Arjakas, Heimar Lenk, Värner Lootsmann, Enn Eesmaa ja Kaarel Pürg.

Ukrainas algas pühapäeva hommikul presidendivalimiste teise vooru kordushääletus, mille tingis möödunud kuul toimunud valimisi varjutasid ohtrad pettused, mistõttu tulemused tühistati, vahendab Postimees Online.

Presidendiks kandideerivad läänemeelne opositsiooniliider Viktor Juštšenko ja Moskva-meelne peaminister Viktor Janukovitš.

Viimaste küsitluste kohaselt on toetus Juštšenkole 14 protsenti kõrgem kui Janukovitšile.

Valimisi on sõitnud jälgima umbes 12 000 välisvaateljat.

Valimisjaoskonnad suletakse kell kaheks Eesti aja järgi. Esimesi ametlikke andmeid valimistulemuste kohta on oodata alates kella 23, vahendab ETV Online.

Valimiste eelset olukorda pingestas mõnevõrra konstitutsioonikohtu laupäevane otsus, et hiljuti vastu võetud valimisseaduse muudatused on vastuolus põhiseadusega. Kohtu otsus seab kahtluse alla kordushääletuse õiguspärasuse.

Muudatused puudutasid kodus hääletamise tingimusi.

Samas on nii Janukovitš kui Juštšenko rutanud kinnitama, et kohtu otsus ei mõjuta valimiste seaduslikkust.