Täna hommikuse seisuga on avalduse algatusrühmaga ja selle baasil moodustatava erakonnaga liitumiseks esitanud 101 inimest.

„Töö erakonna loomiseks on jõuliselt käivitunud ja iga päev lisandub uusi avaldusi. Kõik, kes ühinevad MTÜ Eesti Vabaerakonna Algatusrühmaga moodustavad hiljem erakonna liikmeskonna. Tänaseks on kokku kutsutud töörühmad, kes hakkavad ette valmistama erakonna programmi erinevaid alalõike,“ ütles asutajaliige Jaanus Ojangu pressiteate vahendusel.

Ojangu sõnul on sellised töörühmad avatud ning iga uue liituja kaasalöömistahe väga teretulnud.

Algatusrühm on seisukohal, et programm peab sündima liikmete ühise mõttetöö tulemusena. Ennekõike näeme vajadust reformida riigielu korraldust, toetada väikeettevõtlust ja uute töökohtade loomist ning kaasata vabakonnad riigielu otsustamistesse.

„Meie soov on tekitada nelja kartellistunud riigipartei kõrvale kodanike erakond, kus valitseb vaba erakondlik vaim. Näib, et tänaseks oleme unustanud, mida erakond tegelikult tähendab ja harjunud mõttega, et see on jäik võimu teostamise instrument. Erakonna roll on olla vaba tahte alusel ühinenud kodanikkonna peegel, kelle eesmärk on edendada ühiskondlikku mõtet ja seda oma liikmeskonna kaudu ka ellu viia,“ ütles asutajaliige Külliki Kübarsepp.

Uue erakonna algatajad soovivad jõuda erakonna moodustamiseni käesoleva aasta septembris ja kutsuda selleks ajaks kokku erakonna asutamiskoosoleku. Erakonna loomise ajakava on koostatud põhimõttel, mis võimaldab erakonnal osaleda 2015. aasta Riigikogu valimistel.