Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Hede Kersin Luik teatas täna hommikul Delfile, et Viimsi äsja avatud veekeskuses raskesse õnnetusse sattunud 1972. aastal sündinud naine on hetkel intensiivraviosakonnas üliraskes seisundis.

Laskus alla lillast liutorust

Laupäeva õhtul kell 19.40 juhtus äsja avatud Atlantis H2O Aquapark veekeskuses õnnetus 1972. aastal sündinud naisterahvaga. Veepargi juhataja Andres Tiik ütles eile Delfile, et sündmuskohal olnud kaks instruktorid reageerisid koheselt juhtunule: osutasid kliendile esmaabi ja elustasid teda kuni kiirabibrigaadi saabumiseni.

Naine toimetati üliraskes seisundis Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Enne õnnetust laskus naine alla atraktsioonilt nimega lilla liutoru. "See vastab tõele, klient laskus lillast torust alla. Küsimus on täna see, kas tema terviserike oli enne, kui ta sinna alla jõudis. Seda selgitab uurimine," sõnas veepargi juhataja.

"Loodame siiralt, et klient paraneb ja elame kaasa pereliikmetele, et see nii saaks olema," sõnas Tiik.

Politsei tegeleb juhtunu asjaolude selgitamisega.

Vastukäivad ütlused

Politsei teatel on laupäeva õhtul Viimsi vastavatud veekeskuses juhtunud ränga õnnetuse asjaolud selgitamisel ja osa ütlusi on vastukäivad.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Valter Pärn rääkis "Aktuaalsele kaamerale", et ütlused on erinevad selles osas, kas veekeskuse töötajad, kelle ülesanne on tagada külaliste turvalisust, reageerisid kohe või oli see mingisuguse liiga pika aja tagant. "Siin need ütlused lähevad lahku ja seda peame nüüd kontrollima ja saama selle pildi kokku, et mis seal juhtus ja mis peale seda juhtus," sõnas Pärn, vahendavad ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Veekeskuse juht Andres Tiik märkis, et turvasalvestuste põhjal saab kinnitada seda, et naine oli vee all poolteist minutit kuni minut ja 50 sekundit.

Politsei kontrollib praegu erinevaid versioone, mis võisid olla õnnetuse põhjuseks ja haiglas uuritakse põhjalikumalt veekeskuses kannatada saanud naise tervislikku seisundit.