Veidi külmemaks läheb ilm 4.-5. märtsil, kuid suurt külma ei ennustata ja see ei mõjuta kevade tulekut, mis tänavu peaks ennustuste kohaselt olema varajane, kuid pikk, kirjutab Põhjarannik.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi sünoptik Svetlana Maslova ütles, et kui Eesti selle aasta temperatuuride graafikut vaadata, siis näeme ainult üht suur punast laiku.

“Ööpäeva keskmine õhutemperatuur ületab normi viie kuni seitsme kraadiga juba alates jaanuari teisest dekaadist. Kuigi oli ka üksikuid külmi ja kliimanormile vastavaid päevi, oli täheldatav üldine stabiilne temperatuurinäitajate tõusutendents,” ütles sünoptik.

Lähipäevil on öösel temperatuur nulli ümber või veidi külmem, päeval on kraad kuni neli sooja. Kevad on varajane, kuid pikk

Ornitoloog Tiit Randla märkis, et tänavune pehme talv on ka lindude harjumusi mõjutanud: paljud sulelised ei lennanud Kesk-Euroopasse talvituma, vaid eelistasid Eestisse jääda. Sellised on näiteks künnivaresed, kuldnokad ja rästad, kes on endale Lääne-Eestis talvitumiskoha leidnud.

Ka paljud luiged ja pardid on talveks Eestisse jäänud, sest veekogud ei kattunud jääga. Kuid haned, mõni harv erand välja arvata, on talveks soojematesse maadesse lennanud.