Naise sõnul läks tekst veel edasi, kuid asja mõte jäi samaks. Millest sai siis juhtum alguse?

Nimelt oli ta veebikonstaablina soovitanud sulgeda Facebook'i lehe "Märgatud Pagulast", kui viha ja vaenu õhutava. Vihja ja vaenu levitamise takistamine sotsiaalmeedias ongi veebikonstaabli töö. Just see tõi tema peale ka kirjutaja viha.

"Ma unistan Eestist, kus keegi ei peaks end ohustatuna tundma oma nahavärvi, seksuaalse orientatsiooni ega usu pärast. See, kas inimene paneb toime kuriteo või on teistele ohtlik, ei ole ju nendest asjadest määratud," kirjutab Punak.

"Iga kooliaasta alguses kohtun sadade välistudengitega ja räägin neile Eesti õiguskorrast ja turvalisusest. Väga harva satub mõni nendest hiljem politsei huviorbiiti. Pigem langevad need noored inimesed ise kas mõne süüteo või solvamise ohvriks."

Punak nendib, et Facebook'i lehed, kus diskrimineerimine ja vaen on igapäevane nähtus, soodustavad selliseid ilminguid ka päriselus.

"Mul on kurb, piinlik ja ääretult nõme tunne, kui kuulen, et kedagi on lihtsalt nende nahavärvi pärast mõnitatud või pildistatud ja provotseeritud. Sellepärast läheb südamesse ka ilmselgest rumalusest või mõtlematusest kirjutatud vihalause, olgu see siis suunatud minule või kellelegi teisele."

Facebooki kommuun "Märgatud Pagulast" on siiani aktiivne ning sellel on üle 3300 like.