Lisaks komisjoni töökava ning ajagraafiku kinnitamisele on kokku lepitud sisulise koostöö korraldamine riigikontrolli ja riigikogu komisjoni vahel.

Riigikontrolli avalike suhete juht Toomas Mattson selgitas, et riigikontrolli esindajal on võimalik osaleda kuulajana riigikogu uurimiskomisjoni istungitel ning kasutada komisjonile esitatud dokumente ja antud ütlusi riigikontrolli VEB Fondi teemalises auditis. Riigikontroll hoiab ka komisjoni kursis auditi käiguga.

Praegu on Vakra sõnul töö materjalide kogumise faasis. Pärast kogutud materjalide analüüsi toimuvad fondi juhtimisega seotud inimestega kohtumised selgituste saamiseks.

Istungid toimuvad iga nädal ning lõppraport peab valmima detsembris.

Komisjoni liikmed on Andres Anvelt, Aivar Riisalu, Väino Linde, Marko Pomerants ja Rainer Vakra. Asendusliikmed on vastavalt Neeme Suur, Heimar Lenk, Kalle Jents, Priit Sibul ja Deniss Boroditš.

Komisjon hakkab uurima, kuidas sattusid 1995. aastal Eesti Pangast Venemaale läinud kirja valeandmed, mis võimaldasid ärimees Aleksandr Matil saada kätte Venemaa Vnešekonombankist 32 miljonit dollarit justkui seal külmutatud raha. Reaalselt polnud Matil seda raha Venemaale kinni jäänud, ent kirja abil sai ta raha välja võtta.

Kirjale andis allkirja tollane Eesti Panga president Vahur Kraft.