Uurimiskomisjoni esimehe Rainer Vakra sõnul on riigikogu 2013. aasta 12. märtsi otsusega VEB Fondi koondatud nõuete menetlemise ja rahuldamise asjaolude väljaselgitamiseks moodustatud riigikogu uurimiskomisjon pidanud 20 istungit ja kuulanud ära 28 inimest.

„Selle käigus oleme saanud kuulda uusi viiteid asjaoluga seotud isikutele ja dokumentidele ja komisjon otsustas konsensuslikult, et soovime pikendada VEB Fondi komisjoni töö tähtaega 7. aprillini 2014,“ lisas Vakra.

„Kõigepealt soovib komisjon lisaaega täiendavateks kuulamisteks ja dokumentide kontrollimiseks. Meil on kavas kutsuda vestlusele ja ära kuulata 10 inimest. Ja teiseks meie komisjoniga samaaegselt viib oma auditit läbi meie koostööpartner riigikontroll, kes on lubanud oma töö lõpetada 2014. aasta märtsikuuks,“ ütles Vakra.

„Meie komisjon oli konsensuslikul arvamusel ja see põhines ka eelneval fraktsioonide arvamusel, et lõpliku hinnangu sellele teemale peaks andma mitte riigikontrolli audit, vaid vastav riigikogu komisjon.“

Esialgse kava kohaselt tuli komisjonil esitada lõpparuanne 2. detsembriks 2013.

Riigikogu uurimiskomisjon moodustati käesoleva aasta 12. märtsil VEB fondiga seotud ebaseaduslike tehingute väljaselgitamiseks. Komisjoni ülesandeks on selgitada välja riikliku VEB fondi moodustamise, töökorralduse, juhtimisega, samuti ajavahemikus 1993-2012 sooritatud tehingutega seotud asjaolud.

Otsuse eelnõule muudatusettepanekute tegemise tähtajaks määrati 15. november kell 16.