Näiteks kirjutas Eesti Päevaleht mullu novembris, et USA on mitteametlikult võtnud kaitseminister Urmas Reinsalult lubaduse, et toona kaitseministeeriumi nõunikuna töötav Eerik-Niiles Kross (IRL) ei pääse ligi NATO saladustele. Seda väidet kommenteerides teatas aga Reformierakonna liider Andrus Ansip valitsuse pressikonverentsil, et sellised palved kujutavad endast normaalset protseduuri ja Eesti käituks sarnases olukorras samamoodi. Samuti viitas Ansip avalikult, et Interpoli poolt tagaotsitavaks sattumine ei käi väga kergelt.

Ansipi avalduse peale ütles Kross Päevalehele samal päeval antud intervjuus, et "miks ma peaksin Ansipit kuulama? Nii nagu Eesti rahvas, olen ka mina ammu väsinud Ansipi kuulamisest".

Oma blogis tegi Kross aga näiteks tänavu maikuus pika postituse pealkirjaga "Miks ma ei usalda Andrus Ansipit". Seal kirjutas Kross, et ta "ei ole Ansipile andeks andnud, et ta peaministrina pani mu väikese sisepoliitilise punktivõidu lootuses otsesesse ohtu sattuda Putini vangiks. Vähemalt suurendas ta teadlikult seda ohtu tehes peaministrina absoluutselt lubamatuid avaldusi. Teades, et Putini süüdistus on vale."

"Ja ma ei taha sellega öelda, et Ansip oleks ajanud eestivaenulikku poliitikat või poleks enamasti seisnud Eesti huvide eest. Ent ma tahan öelda, et keerulistes või ebamugavates küsimustes teeb Ansip sageli konjunktuurse või lühiajalist erakondlikku huvi arvestava otsuse. Sellepärast soovitan ma Eesti rahval mõelda, keda me vajame Brüsselisse Euroopa ja meie saatuse üle kaasotsustama," kirjutas Kross.

Peaminister Taavi Rõivas ütles eile Vikerraadio saates "Peaministritund", et kuigi Andrus Ansip on avalikult Krossi mineviku suhtes olnud mõnevõrra skeptiline, siis Rõivase sõnul ta selles erilist probleemi ei näe.

"Ansip on jah seda öelnud ja küllap ka temal on omamoodi õigus," ütles Rõivas, kuid toonitas, et Krossil on värvikas minevik ja sellest teatakse avalikult.