Keskerakond oli uuringu järgi esikohal 26 protsendiga. Talle järgnes Reformierakond 22 ja sotsid 16 protsendiga, vahendas "Aktuaalne Kaamera".

Isamaa ja Res Publica Liidul oli 15-protsendine toetus ning parlamendi valimiskünnise ületaks ka kuue protsendiga Konservatiivne Rahvaerakond ja Vabaerakond.

Turu-uuringute AS-i uuringujuht Juhan Kivirähk nentis, et Keskerakonna ja Reformierakonna reiting on viimased pool aastat pidevalt vaheldunud. Võrdne oli nende toetus täpselt kuu aega tagasi, nüüd on Reformierakonna populaarsus kahe protsendi võrra kukkunud, vahendas ERR.

"Kui vaadata nagu üldist kampaaniat ja näiteks seda, et isegi Kaur Kender juba soovitab valida pigem Keskerakonda kui Reformierakonda, siis võimalik, et Reformierakond oma kampaaniaga on kuskil siiski milleski üle pingutanud," rääkis sotsioloog Kivirähk.

Kivirähk meenutas, et eelmisel aastal rääkisid politoloogid, et kõigil neljal parlamendierakonnal on võimalus valimised võita ja ka parteide toetusnumbrid olid üksteisele suhteliselt lähedal.

Kivirähk selgitab seda ebapopulaarsete otsustega nagu kooseluseadus ja valitsusvastutusega, mille sotsiaaldemokaadid valitsusse minnes kaasa said. 

Kaks kuud varem, novembris ja detsembris oli aga erakondade toetus selline:

Reformierakond: november 28%, detsember 24%
Keskerakond: november 26%, detsember 24%
Sotsiaaldemokraadid: november 18%, detsember 17%
IRL: november 16%, detsember 14%
Vabaerakond: november 1%, detsember 3%
EKRE: november 2%, detsember 3%