Vaheltult enne riigikogusse siirdumist viis toonane Jõhvi vallavanem Martin Repinski läbi korraliku puhastustöö, kui lõpetas lepingud üle kümne ametniku ja asutuse juhi. Uute inimeste leidmise jättis ta uue vallavanema kanda.

Kaks nädalat Jõhvi vallavanema ametit pidanud Max Kaur ütles Delfile, et vabadel ametikohtadel on hetkel enamasti kohusetäitjad ja uute inimeste leidmine toimub konkursi korras.

"Asendajad, kohusetäitajad on juba määratud, kõik toimib. Jõhvi on suur omavalitsus, siis on päris suur aparaat. Loomulikult on asendajad ajutine lahendus ning me otsime läbi avalike konkurside uusi inimesi. Olen optimistlik, usun et leiame kõige paremad," ütles ta.

Ainsaks keerulisemaks probleemiks peab ta vallasekretäri leidmist, mille konkurss läbi kukkus, kuna kandideeris vaid üks inimene, kes aga nõuetele ei vastanud. Kaur ütles selle peale, et vallasekretäride leidmisega on raskusi ka teistel omavalitsustel.

"Ehk on palgad liiga väiksed heade juristide jaoks? Olen kindel, et inimesed me leiame, kuid rõhutan, et mingit nepotismi ma ei luba. Kohad saavad vaid need, kelle kvalifikatsioon ja kogemused nendele kohtadele vastavad," ütles ta juba üldistades ka teiste ametite kohta.

Eelmine vallasekretär lahkus Kauri sõnul poolte kokkuleppel, kuid kelle poolt tuli initsiatiiv, ta ei öelnud. "Ei ole minu poolt, uue vallavanemana, korrektne tagantjärele siin midagi seletada," põikles ta kõrvale..

Suur vallandamiste ja töölepingute lõpetamiste laine pole Kauri sõnul üldsegi erakordne nähtus. "Kaadrimuudatusi toimub kõikides omavalitsustes iga päev ja on ette nähtud kord, kuidas need kohad täidetakse. Midagi erilist selles mõttes Jõhvis ei toimu," ütles ta.

"Paari kogenud töötaja lahkumises midagi head ei ole, kuid Jõhvi on nii suur omavalitsus, et asendajad ja kohusetäitjad on juba määratud ning juba töötavad ja täidavad oma kohustusi. Eks avalikud konkursid annavad ka mõne aja pärast vajaliku tulemuse," lubas värske vallavanem.

Jutud, et ilma kogenud vallasekretärita ei saaks Jõhvi hakkama mais toimuvate valimiste korraldamisega, ei vasta Kauri sõnul tõele.

"Jõhvi on üks neljast Eesti regionaalkeskusest, siin on seda valimiste läbiviimise kvalifikatsioone ja kogemusi küll ja küll," ütles Kaur.

"Ainuüksi sellised väited, et Jõhvi ei tuleks toime, on imelikud, kuna toime tulevad ka palju väiksemad omavalitsused. Ametis on linnasekretäri kohusetäitja, samuti on kõik valimisi läbiviivad inimesed Jõhvis suurte kogemustega, nii linnavalitsuses kui ka valimisjaoskondades. Kavatseme olla tihedas kontaktis Vabariigi Valimiskomisjoniga," rääkis Kaur.

Kaur ütles veel, et tema juhitav Jõhvi vallavalitsus vajab töörahu, aga mitte kaadrivoolavust. Viimast võis näha Repinski juhitavas valitsuses.

"Praegune koalitsioon tugineb fraktsioonile Jõhvi - Meie Kodu. Vallavalitsus loomulikult lähtub oma poliitikas, sealhulgas ka kaadripoliitika formeerimisel, koalitsiooni osaliste arvamusest," kommenteeris ta valimisliidu Jõhvi - Meie Kodu eestvedaja Nikolai Ossipenko väljaütlemist Põhjarannikule, kui ta ütles kaadrivahetust kommenteerides, et inimesi ei tohi kohelda malenuppudena.

Uued konkursid vallasekretäri kohale, aga ka teistele ametikohtadele, lükatakse Kauri sõnul käima järgmisel nädalal.