Keskerakonna toetus on kahanenud 8 protsendipunkti võtta 33-lt 25-le, kuid sellele vaatamata on keskpartei kõige populaarsem. Erakonna populaarsus kahanes nii eestlaste kui venelaste seas. Kui novembris pälvis Keskerakond Reformierakonnaga võrdselt 20 protsendi eestlastest valijate toetuse, siis detsembris oli see näitaja vaid 13 protsenti, mis on võrdne EKRE-ga. Traditsiooniliselt on Keskerakonna toetus ülikõrge venekeelsete valijate seas (79%), ehkki ka seal toimus kuu ajaga langus, teatab ERRi uudisteportaal.

Reformierakonda toetab 20 protsenti valijaist, mis on kolme protsendi võrra suurem kui novembris. Kui novembris oli Keskerakonna ja Reformierakonna toetuste vahe mäekõrgune 16 protsenti, siis detsembris kahanes vahe 5 protsendile.

Sotsiaaldemokraate toetab 14, Vabaerakonda 13 ning EKREt 10 protsenti valijaist.

IRLi populaarsus on langenud aga ülimadalale - 7 protsendini.

Turu-uuringute AS küsitles ERR-i uudistetoimetuse tellimusel 1001 vastajat nende kodudes.

Novembri keskel avaldatud uuringu kohaselt tõusis Keskerakonna toetus võrreldes eelmise kuuga 27 protsendilt 33 protsendile. Reformierakonna toetus aga langes 19 protsendilt 17le.

Sotsiaaldemokraate toetas küsitluse andmetel 13 protsenti valijatest.

Vabaerakonna toetus langes toona 13 protsendilt 11 protsendile. EKREt toetab 9 protsenti küsitletutest, IRLi 8 protsenti.