"Pole kahte võrdset inimestki, meestest ja naistest rääkimata," ütles Vooglaid intervjuus Õhtulehele. "Mehed ja naised on Jumala näoliste olenditena võrdsed oma väärikuselt. Muus osas on raske leida kohta, kus nad oleksid võrdsed."

Vooglaiu sõnul on teatud voorused, mis on naistes tunduvalt tugevamad kui meestes. "Naised on üldjuhul palju hoolikamad, tähelepanelikumad, täpsemad, empaatiavõimelisemad, hellemad, hoolivamad, mõistvamad; suhtuvad tunduvalt rangemalt detailidesse," loetles Vooglaid naiste voorusi.

Vastandina tõi ta välja, et mehed on aga tunduvalt riskialtimad, julgemad langetama kriitilistes olukordades suuri otsuseid. See on tema sõnul ka põhjus, miks ta ei taha, et militaarsüsteemis töötaksid naised. "Mitte ainult selle pärast, et nad pole sõdurivõimekuse poolest kindlasti võrreldavad treenitud meestega, vaid ka seepärast, et naiste psüühika ei ole kohandatud sellisteks tegevusteks," põhjendas Vooglaid.

Mees ei saa tema sõnul jälle hoolitseda samaväärsel viisil lapse eest, nagu naine seda suudab ja naine ei saa tegutseda sõjatandril sellise otsustavusega nagu mehed seda teevad.

"See on aegade algusest inimloomusesse sisse kirjutatud, seda ei saa mingisugusel ideoloogilisel kaalutlusel näpunipsuga muuta," sõnas Vooglaid.

Intervjuud Varro Vooglaiuga loe Õhtulehest.