Vooglaidu nörritab, et projekti eestvedajad korraldavad tuleval esmaspäeval pereteemaliste nädalate avaürituse, kus avafilmina näidatakse linateost homopaarist. Sama ürituse raames otsitakse Vooglaiu sõnul toetust Eesti LGBT Ühingu ja Eesti Inimõiguste Keskuse tegevusele.

"Kui meie rõhutasime oma petitsiooniga "Kaitskem üheskoos perekonda!", et perekond on mehe ja naise vaheline liit, siis homoaktivistid püüavad teha just vastupidist – sisendada lõputu korrutamise kaudu ühiskonnale oma mõistusevastast loosungit, et ka homoseksuaalide liit kujutab endast perekonda," ütles Vooglaid oma avalduses.

"Seejuures on kõnealune suurejooneliselt korraldatud üritus, kus pakutakse ka suupisteid, karastusjooke ja veini, kõigile tasuta ja sinna on kutsutud väga palju inimesi," lisas Vooglaid.

Vooglaiu sõnul on põhjendamatu, et projekti "Erinevus rikastab" rahastab aastas 30 000 euroga ka sotsiaalministeerium. "Seega on ii mind kui ka Teid tehtud kaudselt homopropaganda rahastajaks," leiab Vooglaid.

"Seega on mul Teile järgmine ettepanek: saadame sotsiaalministeeriumile viisaka, kuid väga konkreetse e-kira ja anname teada, mida me arvame maksumaksjate raha kasutamisest homopropagandaks," lisas Vooglaid oma pöördumises. Kirja soovitab ta saata sotsiaalminister Taavi Rõivasele või  soolise võrdõiguslikkuse osakonna juhatajale Liina Kanterile.