Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa kodutute loomade varjupaiku ühendava Varjupaikade MTÜ juhi Triinu Priksi sõnul tundub kogutud summa esmapilgul suur, kuid arvestades, et keskmiselt kulub ühe terve looma elementaarsetele protseduuridele varjupaika sattumisest kuni talle uue kodu leidmiseni ligikaudu 3000 krooni kassi ja 4000 krooni koera kohta, siis kogutud 1800 krooni looma kohta ei kata tema sõnul varjupaikade poolt tehtavaid kulutusi.

„Osadel veebiperemehe loomadel on olnud lisaks raskekujulised vigastused, mis on nõudnud väga kalleid operatsioone ning mõned loomad on oma kurnatud keha taastamiseks vajanud spetsiaaltoitu,“ kirjeldas Priks. Annetustest abi saanud loomadest on tänaseks päevaks endale uue kodu leidnud üle poole. Steriliseeritud või kastreeritud on selle raha eest kokku 42 looma. Kõik nad on saanud saanud sise-ja välisparasiiditõrje, kompleksvaktsiini, lemmikloomapassi, vajaliku arstiabi, enamus on juba kiibitud ning kantakse kodu leidmisel lemmikloomaregistrisse.

Annetused on varjupaikade loomade jaoks väga olulised, sest kohalikel omavalitsustel on kohustus iga looma eest varjupaigale toetust maksta vaid esimesed 14 päeva, misjärel tuleb edasised ülalpidamiskulud leida varjupaigal endal või loomad hukata.

„Veebiperemehe annetuste eest oleme saanud osta loomadele toitu, anda vajalikku arstiabi, loomi steriliseerinud või kastreerinud ning kõik koerad ja enamus kasse on endale saanud kiibid,“ rääkis Priks.
Omavalitsuste toetus ei kata Priksi sõnul ka näiteks loomade ravikulusid, steriliseerimist ja kastreerimist, mis on sageli kõige enam rahalisi vahendeid nõudvad tegevused, rääkimata haigete või viga saanud loomade ravist.

Veebiperemees on Varjupaikade MTÜ poolt 2009. aasta oktoobris algatatud heategevuslik projekt varjupaigas elavate lemmikloomade elutingimuste parandamiseks ning neile uute kodude leidmiseks.
Veebiperemees hoolitseb oma valitud lemmiku eest toidu, ravimite, arstiabi, kiipimise ja steriliseerimise jaoks raha annetades, kuni lemmik endale kodu leiab.Varjupaikade MTÜ Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa varjupaikades leidis eelmisel aasta peavarju üle 650 koera ja 1600 kassi.

Veebiperemeheks saab hakata aadressil http://www.varjupaik.ee/veebiperemees