Tartus toimusid varivalimised koolides ning olid seetõttu edukamad kui
Tallinnas, kus valimised tuli läbi viia varivalimisbussides. Tartu tulemuste põhjal moodustas vabariigi valimiskomisjon ka varivolikogu. Kujuteldavas volikogus sai Reformierakond 20 kohta, IRL 11 kohta, Eestimaa Rohelised 7 kohta, SDE 6 kohta, Rahvaliit 4 ja Keskerakond ühe koha.

Enim hääli kogunud kandidaat Tartus oli Reformierakonna linnapeakandidaat Urmas Kruuse 213 häälega. Temale järgnesid IRLi linnapeakandidaat Margus Tsahkna 100 häälega ning SDE kandidaat Toomas Jürgenstein 46 häälega.

Tallinnas osutus samuti populaarseimaks Reformierakond, kes kogus 31,6 protsenti häältest. Isamaa ja Res Publica Liit kogus 23 ja Keskerakond 19,2 protsenti noorte tallinlaste häältest.

Tartu noortevolikogu hinnangul olid eelmisel nädalal toimunud esimesed noortele mõeldud varivalimised edukad. Nelja valimispäeva jooksul andsid oma hääle Tartus 1392 ja Tallinnas 384 noort.

"Kuigi esines väikeseid viperusi ning takistusi, mis kahjuks ei olenenud meist endist, siis loeme esimese korra puhul projekti õnnestunuks," rääkis varivalimiste Tartu koordinaator Kaisa Üksik. "Loodame, et juba 2011. aastal avaneb meil võimalus riigikogu valimistel projekti veelgi paremini läbi viia," lisas ta.

Varivalimised toimusid Eestis esmakordselt. Tegemist oli Soome eeskujul korraldatud valimistegevuse jäljendusega, mille raames said 14-aastased ja vanemad üldhariduskoolides õppivad noored valimisi omal käel proovida. Valimised viis läbi Tartu noortevolikogu ja Eesti Noorteühenduste Liit.