“See on maja, kus on olemas omanik, see ei ole linna maja ja teiselt poolt on ehitusorganisatsioon, kes on selle olukorra põhjustanud,” selgitas Kesklinna valitsuse avalike suhete juht Ivo Parbus, et linnaosavalitsusel ei olnud põhjust varingu tõttu öömajata jäänud inimetele majutust pakkuda.

Peale seda, kui päästeamet oli varingu üle vaadanud, lubati osa inimesi tagasi majja ööbima, kinnitati Delfile Skanskast.

“Probleem oli ainult nende elanikega, kelle korteri üks sein piirnes varisenud tulemüüriga,” selgitas Skanska Ehituse kommunikatsioonijuht Kristi Saaremets. “Neile kõigile pakkusime võimalust ööbida hotellis ja seda kasutas ainult üks inimene.”

Täna kella kahe ajal käidi tulemüüriga piirnevad korterid läbi ja tehniline järelvalve lubas kõik inimesed tagasi kodudesse. “Seina veel toestati ja mingit ohtu ei tohiks olla,” kinnitas Saaremets.

Seda, kes ehitab varisenud tulemüüri uuesti üles, selgub pärast ekspertiisi tulemusi.

Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Ants Raava sõnul kukkus teisipäeva õhtul kokku puust elumaja paekivist tulemüür, mis purustas osaliselt hoone all asuva keldri.

“Kannatada said ka hoone kandekonstruktsioonid. Purustuste ulatus ja arvatav põhjus selgub ehitusekspertiisi käigus ilmselt kolmapäevaks,” lisas Raava. “Päästetööd on praeguseks lõppenud, inimesed varingus viga saanud ei ole.”