Eestlased on Brüsseli Talverõõmude-nimelisel jõululaadal tublid, kirjutab ETV Brüsseli korrespondnet Indrek Treufeldt ETV koduleheküljel. “Nad on näinud, et europealinn võib aeg-ajalt olla märksa vägivaldsem kui kodune Tallinn. Brüsselis tegutsevad peamiselt Põhja-Aafrika päritolu profivaraste julmad kambad. /-/ Kõige laastavam rööv leidis aset aga väljaspool turu territooriumi. Turulähedasse hotelli murti sisse ja purustati numbritoas asunud seif. Kannatanud eestlaste sõnul oli seif lahti tehtud nagu konservipurk ja minema viidi paari nädala teenistus.”

Postimees Online’i andmeil oli seifis Kalevi kommimüüjate kassa.

Nõmedatest vahejuhtumitest ei taha eestlased eriti rääkida, nendib Treufeldt. “Nagu sellestki, et ühel päeval käratsesid laadal flaami rahvuslased, kes leidsid, et eestlased ei jaga piiavalt hollandikeelseid infomaterjale. Vahejuhtumi tegi pikantseks tõik, et flaamid kasutasid eestlastega suhtlemiseks vene keelt, andes mõista, millised võivad olla rahvussuhete allhoovused.”

Tänavu on turu aukülaline Tallinna linn. Nii otsustaski salk vapraid eestlasi proovida, mida Brüsseli linnarahvale võiks müüa. “Viina, õlut ja Kalevi komme peavad paljud eestlased tõhusaks magnetiks. Tegelikult töötavad paremini kiiksuga tooted: pähkliviin, Valtu hõõgvein ning klassikaline supp (mis pole püreesupp). Kui eksootika tööle hakkab, saab juurde pakkuda ka tüüpilist kraami (õlu ja viin),” kirjutab Treufeldt.