Politsei pole ühelgi juhul veel vargaid tabanud, juurdluse huvides ei avaldata ka kriminaalmenetluste üksikasju, teatab Kuma Raadio.

Vargustelaine algas augusti lõpus, kui Koigi katlamajast varastati traktor-muruniiduk.

Ööl vastu 1. septembrit varastati Sõrandu farmi kontorist tööriistu. Ööl vastu 4. septembrit riisuti tööriistu ka Kolu töökojast ning rüüstati töökoja juures seisnud veoautot. Ööl vastu 17. septembrit käisid vargad Paides Mündi teel garaažiboksis, saagiks saadi autoosi ja tööriistu.

Viimaste nädalate jooksul murti sisse ka Kabalas asuvasse majja, sealt kadusid samuti tööriistad. Paides Pärnu tänava garaažist varastati miniekskavaator. Tööriistu on varastatud veel Väätsa Agro puidutöökojast.

Ööl vastu neljapäeva murti sisse Paides Pärnu tänaval asuvasse puidutöökotta. Kadunud on 40.000 krooni väärtuses tööriistu. Sees käidi ka Ambla vallas Käravete külas asuvas Aravete Agro laos. Kaasa viidi väike traktor ja tööriistu.

Nädalavahetusel murti sisse ka Paides Pärnu tänaval asuvasse AS Kuma trükikotta, minema viidud tööriistade väärtus ületab 27.000 krooni.

Järva politseiprefektuuri pressiesindaja Priit Paali sõnul uuritakse vaatamata varguste arvu kasvule igat juhtumit eraldi, sest vargused toimusid eri paigus. Paali sõnul ei näe politsei praegu varguste vahel otseseid seoseid. Varguste põhjus on tema sõnul see, et keegi ostab tööriistu ja –seadmeid kokku.

Paal ei näe tööriistavarguste kasvus midagi erakordset, sest varem on niiöelda lainetena varastatud ka elektriliine, jalgrattaid ja vanavara. Varastatakse seda, mida on võimalik müüa.