Teisipäeva hommikul alustasid Lemminkäinen Eesti töömehed krundil puude langetamisega. Samal päeval esitas linna transpordi- ja keskkonnaameti juhtivspetsialist Märt Holtsmann neile teatise, et üks keset tulevast ehitusplatsi asuv puu tuleb esialgu alles jätta, kirjutab Postimees.

“Saime linnaelanikult teate, et puu otsas on pesitsev lind ning seetõttu kohustasime ehitusfirmat kuni juuni lõpuni puu alles jätma,” rääkis Holtsmann.

Samas ei ole ametnikud päris kindlad, kas linnud käivad lihtsalt pesal istumas või on seal ka pojad, sest puu otsa keegi ronima ei hakanud.

Lemminkäinen Eesti juhataja Aavo Lillemäe sõnul puu ajutine säilimine neid väga ei mõjuta, kuid esimene ehmatus oli siiski suur. “Kui me samasse maa-alust parklat ehitama hakkasime, siis tulid meile ette vanad käimlajäänused, mis ehitust venitasid,” kirjeldas ta. Nüüd oli esimene emotsioon, et kas majaehitust hakkab venitama varesepesa.”

Stockmanni kaubamaja ja Postimehe majaga piirnevale krundile on kavandanud kahe torniga kõrghoone, tornidest üks on 30 ja teine 28 korrusega. Hoone ühte tiiba rajatakse hotell, teise külaliskorterid. Kahte torni ühendavasse viiekorruselisse ossa on planeeritud kaubanduspinnad. Maja peaks valmima 2006. aasta suveks.