Varek ei nõustunud arvamusega, nagu otsitaks Tuule suhtes kahte eksimust, mis annaks võimaluse ta veel praeguse valitsuse ajal ametist vabastada, kirjutas Eesti Päevaleht.

“Ma ei hakka seda üldse kommenteerima. Kinnitan, et lähtun otsuse tegemisel ainult juurdluse tulemusest,” sõnas minister.

Keskerakonda kuuluv siseminister pole Tuule suhtes algatatud juurdluste sisu kommenteerinud. Ajakirjanduse andmeil põhjustas esimese juurdluse siseministri ühe käskkirja väidetav mittetäitmine.

Teise põhjuseks on politseis korraldatud kaks siseuurimist: üks Kalevi-tehingu kohta, kui prefekt Kalle Laanet sõlmis siseministeeriumi toel kuni 20-aastase üürilepingu, mida politseiamet pidas riigieelarve seaduse võimalikuks rikkumiseks. Teine siseuurimine puudutab Laaneti autorenti, millega võidi rikkuda riigihanke seadust, kirjutas ajaleht. 4. märtsil võttis keskkriminaalpolitsei vahi alla Keskerakonda kuuluva Tallinna abilinnapea Vladimir Panovi, kelle kohus 6. märtsil vabastas. Samal päeval tegi Keskerakonna esimees Edgar Savisaar avalduse, väites, et tegemist on politseiliste süüdistustega, millega tahetakse hirmutada Reformierakonda moodustamast võimuliitu Keskerakonnaga ja mõjutada president Arnold Rüütlit mitte tegema Keskerakonnale ettepanekut valitsuse kokkupanemiseks. Politseijuht Harry Tuul, kelle esimene nelja-aastane ametiaeg lõpeb suvel, on siiani keeldunud olukorda selgitamast. Tuul on kinnitanud ka seda, et ta ei kavatse teist ametiaega praegusel kohal töötada.

Keskerakondlasest endine siseminister Ain Seppik ütles reedel TV-3 uudistele, et tema arvates on Keskerakonda halba valgusesse seadnud info lekkinud politseist.