“Peab arvestama ohtudega, kuid tegu on rahuliku piirkonnaga,” kinnitab tööpakkuja, kirjutab SL Õhtuleht.

“Minu pakkumine on tõsine! Koostan gruppi töömehi saatmiseks Iraaki ÜRO programmi kaudu abitöödele läbi USA struktuuri. Sinna pääsemiseks on range protseduur ja kord: ainult valitud mehed, kes hea füüsise ja tugeva närvikavaga. Palk on 6000-8000 dollarit kuus (76 800-102 400 Eesti krooni — toim.), töölepingud on 3-,4-,5- ja 6kuused,” reklaamib kuulutaja tööotsijatele.

“Peab arvestama võimalike ohtudega, kuigi tööd lubatakse stabiilses regioonis. Enne kohalesõitu on Saksamaal 2-3päevane instrueerimine. USA inimesi Iraak ei meelita, sest seal on neil kohapealgi head palgad ja hea elu. Otsitakse mehi Euroopast ja endise SRÜ riikidest. Kui on huvi, siis palun sellest kiiresti märku anda — huvilisi on rohkem kui mehi vajan,” räägib kuulutuse avaldaja tööotsijale.

Iraaki tööle mineja peaks kuus maksma vahendustasu 150 dollarit, soovitav vanus 19-45. Vajalikud on hea füüsis ja hea närvikava.

Kuulutuse avaldaja oma ärist ajakirjanikule rääkida ei soovi. Kinnitab vaid, et töömehed Iraaki ta juba sai. “ Kuhu täpselt ja mis tööd mehed tegema saadetakse, kuulutaja ei ütle.

Kaitseministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Madis Mikko sõnul käib kogu sedasorti temaatika ehk teisisõnu Eesti ettevõtlus Iraagis just välisministeeriumi kaudu.

“Kõik, mis puudutab Iraagi majanduslikku ülesehitust, näiteks meie spetsialistide sinna saatmist, on välisministeeriumi rida. Samas kui mingi vennike kuulutab lausa ajalehes… Ega me ei saa kätt ette panna. Minu teada lendavad Iraaki ka tsiviillennukid ja teoreetiliselt on tööleminek võimalik, aga sidet nende töömeeste sinnasaatmisel Eesti riigiga minu andmetel pole. Kaitseministeerium soovitab olla väga ettevaatlik selliste kuulutustega,” hoiatab Mikko.