Harjumaal Rae vallas elaval Raimol käisid vargad tema Peetri küla kodumajas ja viisid minema magamistoas olnud karbikese, kuhu mees oli peitnud 200 000 krooni, 5000 eurot ning 4000 dollarit. Ärimehe sõnul oli raha mõeldud maastikuauto ostuks, kirjutab SL Õhtuleht.

Kingakarbist pisut väiksema karbikese leidsid vargad eramu teisel korrusel magamistoas sobrades. Peale karpi peidetud raha ei võtnud kurjategijad midagi kaasa. Puutumata jäi kallis koduelektroonika ja isegi seifi ei muugitud. Ühtegi eset vargad ei lõhkunud.

Raimo ei tea, kuidas just tema majja osati raha otsima tulla. Ärimees usub, et autoostuks mõeldud rahast teadis vaid paar inimest. “Paari päeva pärast oli plaan Jeepi ostma minna. Raha oli poja oma, mina olen lihtsalt majaomanik,” seletab Paldiski maantee elektroonikaseadmeid müüva ja remontiva osaühingu Revers omanik Raimo. Tema sõnul oli raha jupikaupa pangast välja võetud, sest autopoes olevat pangakaardiga üsna ebamugav maksta.

Kuidas mees avastas, et on 330 000 krooni võrra vaesem? “Tulin esmaspäeva õhtul pärast viit koju. Majauks oli kenasti kinni, aga ma imestasin, miks koer aknalaual lamab — tavaliselt ootab ta mind klähvides ukse peal,” meenutab Raimo. Juba esikus märkas ärimees, et tumedad jäljed lähevad mööda treppi teisele korrusele.

“Algul arvasin, et ju on koera jäljed, aga siis kuulsin naise karjatust, et magamistoad on täitsa pahupidi. Seejärel oli kõik selge. Helistasin politseisse,” räägib Raimo. Raimo kiidab politseid, aga kinnitab, et otsib vargaid ka omal käel.

“Kunagi kümme aastat tagasi, kui mul firma kontorist Lasnamäelt seif ära viidi, oli Eesti politsei veel lapsekingades. Siis tegutsesime omal käel ning saime seifi koos sisuga kätte. Pärast teatasime politseile, et võtku nüüd pätid kinni. Nood said kohtus leebe karistuse,” meenutab Raimo aastatetagust juhtumit.

“Eks vaatame nüüd ikka ise ka ringi, kes need pahatahtlikud inimesed võisid olla. Aga seda võin öelda, et ka politsei on tublisti tööd teinud. Neil on juba mingi niidiots käes, kusjuures nad on terve öö selle varguse kallal rabelnud,” tunnustab Raimo kriminaliste.

Põhja politsei prefektuuri pressišefi Timo Tarve sõnul töötab politsei seoses vargusega mitme versiooni kallal, kuid uurimise huvides ei saa neist praegu veel täpsemalt rääkida.