Eile õhtul pimeduse saabudes peatatud otsingutega jätkati hommikul kell 3.30, mil nii droonide kui ka koerte abil püüti leida eile nähtud kaht noort karu Vabaõhumuuseumi ning Rannamõisa tee vaheliselt alalt. Karusid hommikul sellest piirkonnast enam ei leitud, mis annab alust arvata, et nad on sealt edasi liikunud.

"Palume kõikidel Haabersti inimestel olla tähelepanelikud ning anda viivitamatult hädaabinumbrile 112 teada, kui karusid märgatakse. Teatada tuleb täpne asukoht, kus karu nähti, mis kell ning mis suunas ta edasi liikus, samuti kas nähti üht või mitut looma. Otsingud jätkuvad koheselt uue info saamisel," kinnitas päästeamet äsjases teates.

Piirkonnas elavatel inimestel palutakse jälgida, et maja ümbruses ei oleks toidujäätmeid ning et loomadele ei üritataks toitu pakkuda. Võimalusel tasuks püsida siseruumides ja liikuda võimalikult vähe jalgsi.

Vaata ka Eesti jahimeeste seltsi soovitusi juhuks, kui peaks karuga kohtuma.

Neljapäeva hommikul kell 9.02 said päästjad väljakutse Haabersti linnaossa, kus oli terviserajal nähtud karusid. Päästeamet koostöös politsei, loomaarstide ja jahimeestega käivitas õhtul operatsiooni karude uinutamiseks, et nad turvaliselt linnaruumist välja viia. Pimeda saabudes päästeoperatsioon peatati.