Tartu politsei korrapidaja võttis kell 13.36 vastu mobiiltelefonilt saabunud kõne, kus erutatud mees teatas, et Rõõmu tee lähedal Looduse pansionaadi juures röövitakse vist taksojuhti, rääkis ETAle Tartu politsei pressiesindaja Peeter Rehema.

Sündmuskohale kihutanud politseipatrullid leidsid paari kilomeetri pikkuse kruusatee keskel seismas väikebussi ja tumerohelise taksoplafooniga sõiduauto Toyota Carina. Bussis oli peale juhi veel teine mees, kelle kulmuhaavast voolas rohkesti verd.

Verise peaga 51aastane taksojuht rääkis, et veidi enne kella poolt kahte istus Kaunase puiestee peatuses tema autosse umbes 35aastane, pikk, tumedates riietes ja musta mütsiga mees ning küsis, kas Looduse pansionaat on kaugel.

Tal olnud sealt vaja sõber ära tuua. Saanud teada, et sõita tuleb vaid mõni kilomeeter, jäi mees rahule. Enne Rõõmu teelt pansionaadi poole keeramist osutas klient teel seisvale lühikest kasvu tumedate lühikeste juuste ja pika tumeda jopega mehele, kes olevatki tema sõber.

Kui väikest kasvu mees taksosse istus, surus ta kohe juhi kuklale külma metalli. Taksojuht nägi silmanurgast püstolitoru, samas välgatas ka juhi kõrval istunud mehe käes revolver. Röövlid käsutasid juhi taksost välja. Julge taksojuht ütles selle peale, et tema autost ei loobu ja vajutas gaasipedaalile.

Väikse metsatee nurgal tegi juht autoga pöörde, virutas tagaistujale küünarnukiga ja hüppas autost välja, haarates võtmed kaasa. Pikem röövlitest tormas põgenevale juhile järele. Taksojuht komistas ja kukkus, misjärel kurjategija virutas talle revolvripäraga näkku.

Uuesti jalule saanud ohver märkas Rõõmu teel väikest bussi, mille juht võttis kannatanu peale, sõitis eemale ja helistas mobiiltelefonilt politsei lühinumbrile. Nähes, et peale taksojuhi rahakoti ei ole muud saada, tormasid röövlid üle karjamaa mõnesaja meetri kaugusel asuva metsa suunas.

Politseiprefekt Raivo Palu hakkas kurjategijate jälitust juhtima. Peale politseinike osalesid selles ka abipolitseinikud ja kaitseliitlased. Politseikoer liikus jäljereal paar kilomeetrit, kuid kaotas jälje oja juures. Metsa kammimine lõppes kell 18.45 tagajärjetult.

Tartu politsei palub kõigil, kes kirjeldustele vastavaid kahtlasi võõraid märkavad, sellest kohe teatada telefonil (07) 308 846 või politsei tasuta lühinumbril 110. Politsei palub ühendust võtta ka taksojuhtidel, kes sõidutasid teisipäeva kella 11 kuni 13.30 Rõõmu teele vene keelt kõnelevaid mehi või kes küsisid infot Looduse pansionaadi kohta.