„Samal hetkel [kui vastasmaja elanikud tulekahjust teatasid] jõudis tegelikult info ka meieni, sest tuletõrjesignalisatsioon hakkas tööle,“ lausus Lehenurm. Suitsu ega leeki keskusesse sisse ei jõudnud, kuid tuletõrjesignalisatsiooni tööle hakates evakueeris turvamees elanikud. „Õnneks suudeti tulekahju kustutada enne, kui ta suuremat kahju jõudis tekitada.“

Kustutustöödega tehti algust juba enne, kui päästjad sündmuskohale jõudsid. „Majast toodi pulbertulekustutid ja Vao keskuse elanikud hakkasid juba leeki lummutama. Seejärel saabusid kiiresti ka päästjad, kes alustasid tulekustutustöödega,“ kirjeldas Lehenurm öiseid sündmusi.

Lehenurme sõnul saabus kärmelt sündmuskohale ka keskuse juhataja Jana Selesneva, kelle kinnitusel kulges evakueerimine probleemideta ja inimesed olid rahulikud.

„Meie meelest on tegemist ikka täiesti mõistusevastase teoga – tõsta käsi nende inimeste vastu, kes niigi on kannatanud, endale aru andmata, kui ränkade tagajärgedega selline sündmus oleks võinud lõppeda. See on sallimatu tegu ja me arvame, et sellisel vihkamisel ei peaks Eestis kohta olema,“ rõhutas Lehenurm.

Viimaste kuude murettekitavate sündmuste valguses on turvameetmeid pidevalt üle vaadatud. „Oleme välisvalgustust parandanud, turvakaameraid paigaldanud, politsei ja turvafirmaga koostööd teinud. Kindlasti vaatame turvameetmed üle ja teeme sündmuse analüüsi ka selle sündmuse järel ja vajadusel tuleb turvameetmeid tugevdada,“ lausus Lehenurm.

Keskuse töötajad korraldavad keskuse elanikega regulaarselt koosolekuid, kus arutatakse erinevaid probleeme. Turvalisusküsimused ja aset leidnud intsidendid on samuti teemad, mida on käsitletud. „Seal saabki ära rääkida ja selgitada olukorda, mis Eestis on, ning mida riik, politsei ja keskus teevad, et nendel oleks turvaline olla.“

Jaga
Kommentaarid