Berg kirjutab Eesti Päevalehes, et kui praegu moodustavad üle 60-aastased Eesti rahvastikust viiendiku, siis aastal 2050 juba kolmandiku.

Maimu Berg toob näiteks Euroopa, mis kannab nime vana maailm mitte ainult vana kultuuri, vaid ka eaka elanikkonna pärast. “Kõrges vanuses eurooplastest turistid moodustavad ka valdava osa kaugete maade supelrandade ja vaatamisväärsuste publikust. Kujutlege vaid vanainimestest tulvil reisilennukeid ja kruiisilaevu! Õhk on täis elukogemusi ja valehambaid,” kirjutab Berg.

Euroopa, tegelikult terve läänemaailm, vananeb ja võib seetõttu juba paarikümne aasta pärast välja näha hoopis teistsugune kui praegu, ennustab Berg. “Vananemise mõttes on Eesti ülieuroopalik. Meie elanikkond vananeb ahvikiirusel ja meie madal iive ei anna suurt lootust, et tulevikus saame oma tänavapildis imetleda ilusaid noori nägusid.”

“Kui vanainimesed siis taipavad, milline jõud nad on, võib juhtuda, et kõik teised peavad hakkama nende pilli järgi tantsima. Olen seda kunagi varemgi ennustanud, kui hirmutasin ülbet noorsugu võimaliku isade mässuga,” kirjutab Berg.

”Praegune Eesti vanur on suht ostujõuetu ning nõukogulikult alandlik ja taltsas,” möönab Berg. “Aga kui lähevad käiku igasugu pensionisambad, noored ajud voolavad läände ja asenduvad paratamatult vanemate ajudega, kui vanurite seltskonda tilgub üha enam rikkaid…”

”Ennetagem siis isade mässu, tehkem vanuritest Eesti Nokia,” kutsub Berg üles.

Ehitagem Eestis üles tõeline vanainimeste paradiis, tehkem Eestist vanuriabi, sanatooriumide, pansionaatide ja hooldekodude tõotatud maa, kuhu iga korraliku pensioniga lääne vanainimene meelsasti oma pensioni investeerib, et siin juba paiksena muretut ja igati hooldatud vanaduspõlve maitsta, leiab Berg

”Puutumatu looduse, võluvate väikelinnade, hunnitu Tallinna vanalinna, miljoniliste merevaadetega ning eeskujuliku teenindamisega unelmate maa, kus on hea vana olla ja kus väsinud hinged tõelise rahu leiavad, oma raha ja vara lahkele Eestimaale pärandades,” kirjutab Berg.