Aleksander Gontšarov (46) mõisteti kokkuleppemenetluses õigeks altkäemaksu vahendusues seoses prokuröri loobumisega süüdistusest.

Sama otsusega tunnistati Juri Gontšarov (51) süüdi altkäemaksu lubamises või andmises ning karistuseks mõisteti 1 aasta vangistust, mida suurendati Harju maakohtu 24.05.2006 otsusega mõistetud karistuse ärakandmata osa võrra ning lõplikuks ärakandmisele kuuluvaks karistuseks alates 19.11.2010 loetakse 2 aastat 8 kuud ja 21 päeva vangistust.

Maksim Kuznetsov (23) on tunnistatud süüdi altkäemaksu andmises või lubamises, kui see on toime pandud vähemalt teist korda ja karistuseks on talle mõistetud 2 aastat vangistust, millest kohesele ärakandmisele kuulub ja loetakse ärakantuks vahi all viibitud aeg 3 kuud ja 17 päeva vangistust.

Ülejäänud karistuse osa on jäetud tingimisi kohaldamata 2-aastase katseajaga. Maksim Kuznetsov on vabastatud vahi alt. Katseajal on Maksim Kuznetsov allutatud käitumiskontrollile ning on kohustatud järgima temale pandud kontrollnõudeid.

Juri Gontšarovilt ja Maksim Kuznetsovilt on mõistetud välja sundraha ja kriminaalmenetluse kulud.

Otsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Kuznetsovi süüdistati selles, et ta 2009.a. mais, viibides Viru vanglas tegi vangivalvurile ettepaneku toimetada vanglasse 10 000 krooni suuruse altkäemaksu summa eest 3 kg proteiini. Peale selle, pakkus ta samal aastal (augustis ja novembris) altkäemaksu samale ametnikule, et ta tooks vanglasse vanglasse tubakatooteid, tulemasina ja pornograafilise sisuga ajakirja.

Gontšarovit süüdistati selles, et ta tegi 2009.a. novembris vanglaametnikule ettepaneku tuua vanglasse 200 krooni suuruse altkäemaksu eest tubakatooteid.

Viru vangla valvur, kellele altkäemaksu pakuti seda vastu ei võtnud vaid teavitas kuriteost koheselt vangla juhtkonda. Vangla info põhjal viis Ida politseiprefektuuri majanduskuritegude talitus läbi kriminaalmenetluse. Kriminaalmenetluse käigus leidis kinnitust ka fakt, et valvur ühegi keelatud eset vanglasse ei toonud.

Juri Gontšarov ja Maksim Kuznetsov tunnistasid oma süüd ja kohtuistungil mindi üldmenetlusest kokkuleppemenetlusele üle.