Villeri sõnul esitas teater linnavalitsusele ülevaate 63.078 krooni kulutamisest eksperimentaallava rajamiseks Tiigi tänavale ning linn ei esitanud selle kohta mingeid pretensioone.

78.866 krooni kulutas teater Vanemuise kontserdimaja ja teatri ühise kanalisatsioonitrassi rajamiseks ning abilinnapea Hannes Astoki korraldusel võeti selleks raha eksperimentaallava rajamiseks eraldatud 200.000 kroonist, sõnas Viller.

Täieliku ülevaate 200.000 krooni kulutamisest esitas teater linnavalitsusele mullu 23. detsembril.

Villeri sõnul olid eksperimentaalteatri tarvis ostetud kaablid ja mikrofonid tõepoolest sinna mõeldud ning Astoki väited, nagu oleks need ostetud teatri aastalõpuprojekti tarvis, on alusetud.

"Teater ei kahtle linnavalitsuse õiguses esitada küsimusi ja nõuda selgitusi ning täpsustusi esitatud kulutuste otstarbekust, kuid linnavalitsusel oli selle jaoks üle kahe nädala aega ning kuna selle jooksul ei esitatud mingeid pretensioone, jääb Astoki praegune käitumine arusaamatuks," lausus Viller.

Tartu aselinnapea Hannes Astok ütles neljapäeval ajakirjanikele, et linnavalitsus kahtlustab Vanemuise teatrit pettuses ning nõuab, et teater tagastaks linnaeelarvest saadud ning ebaõigesti kasutatud 126.000 krooni.

Mulluses linnaeelarves oli eksperimentaalteatri projekti arendamiseks ette nähtud 800.000 krooni, millest teatrile jõuti eraldada 200.000. Astoki sõnul aktsepteerib linnavalitsus kulutatud summadest vaid 73.000 krooni.