Alates 2008. aasta 1. augustist oli Vanemuise teatri muusikajuht ja peadirigent Mihkel Kütson, kellega oli tähtajaline leping.

"Kuna ta on samal ajal olnud ka Saksamaal ühe suure teatri muusikajuht ja peadirigent, siis tal osutus lihtsalt pikas perspektiivis kahe maa vahel reisimine väga raskeks," selgitas Vanemuise pressiesindaja Ave-Marleen Rei, et Kütson ei soovinud samas ametis jätkata.

"Ta ise lootis, et leitakse keegi tema asemele, ja nii on ka läinud," lisas Rei. Paul Mägi leping allkirjastati Rei sõnul juba aasta tagasi, see on kolmeaastane ja kaheaastase pikendamisvõimalusega.

Mägi esimene ülesastumine Vanemuise peadirigendina on Rei teatel Vanemuise sümfooniaorkestri hooaja avakontsertidel – 9. septembril kell 19 Vanemuise kontserdimajas, 10. septembril kell 19 Jõhvi kontserdimajas ja 11. septembril kell 18 Tallinnas, Kaarli kirikus.

Tunnustatud dirigent

"Vanemuise teatri muusikapool on minu hinnangul oma arengus õigel teel. Muidugi on alati võimalik nii repertuaari kui orkestrit edasi arendada. Loodan, et koostöö saab olema sisuline ja rõõmupakkuv," rääkis Paul Mägi.

"Paul Mägi on väga tunnustatud dirigent, kellega koostööst saavad professionaalset kasu nii Vanemuise sümfooniaorkester, solistid kui kooriartistid, tema kogemused aitavad kaasa Vanemuise muusikateatri kunstilise taseme jätkuvale arengule," tõdes teatri juht Paavo Nõgene.

Paul Mägi dirigendikarjäär sai alguse 1970. aastate keskel. 1974. aastal asutas ta kammerorkestri, millest neli aastat hiljem sai Eesti Raadio kammerorkester, ning oli selle kunstiline juht ja peadirigent. 1978–1984 dirigeeris ta Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio estraadiorkestrit ning 1980 asutas Eesti Raadio bigbändi.

Estonia teatris töötas ta ajavahemikul 1984–1991 dirigendina ja 1995–2002 loomingulise juhi ja peadirigendina. 1990. aastal valiti Paul Mägi Läti rahvusliku sümfooniaorkestri kunstiliseks juhiks ja peadirigendiks.

Aastast 2004 on ta Uppsala kammerorkestri kunstiline juht ja peadirigent. Paul Mägi on ka tunnustatud džässviiuldaja ning esinenud koos Londoni BBC sümfooniaorkestriga ja Bostoni sümfooniaorkestriga.