Tallinna linnavalitsus nõustus Haabersti linnaosavalitsuse ettepanekuga Tallinna linnale kuuluval Õismäe tee 130 kinnisasjal asuv ehitis kõlbmatuks tunnistada, maha kanda ja hävitada ning riiklikust ehitisregistrist kustutada, teatas Raepress.

Õismäe tee 130 kinnisasja pindala on 30 870 m2 ning sihtotstarve ühiskondlike ehitiste maa. Kinnistul asuv koolihoone võeti kasutusse 1977. aastal, nüüdseks on ehitis täielikult amortiseerunud ning avalikuks kasutamiseks täiesti kõlbmatu.

Ehitise lammutamise korraldab Tallinna linnavaraamet, lammutustöödega alustatakse veebruari keskel ning tööd saavad teostatud hiljemalt aprilli lõpuks.

Peale hoone tühjaks jäämist halvendasid hoone seisukorda lugematul arvul toime pandud vandalismiaktid ja süütamised. Lisaks sissemurdmistele ja vandaalitsemistele on hoonet sagedasti süüdatud, kuid süütegude toimepanijaid ei ole õnnestunud vastutusele võtta.

Haabersti linnaosavalitsus on jõudumööda sulgenud uksi ja akna-avasid, kuid igal kontrollkäigul avastatakse jälgi uutest sissemurdmistest. Vandalismiaktid jätkusid ka peale ümber koolimaja võrkaia paigaldamist.
Sellisel kujul hoone säilitamine ei ole ei majanduslikult ega linnaruumi seisukohalt otstarbekas. Vara kõlbmatuks tunnistamine on põhjendatud ning ei ole vastuolus õigusaktide või linna huvidega.

Alates 2011. aastast seisab endine koolihoone tühjalt. Õismäe tee 130 kinnisasjal asub kunstmuruga staadion, mis on antud tasuta Haabersti Vene Gümnaasiumi kasutusse.

Linnaosavalitsus on tellinud Õismäe tee 130 hoone lammutamise projekti, hoone lammutamise kulud on ette nähtud linnavaraameti 2015. aasta eelarves.

Tallinna Linnavaraamet kuulutas Õismäe tee 130 koolimaja lammutamiseks ja kinnistu heakorrastamiseks välja riigihanke, millele laekus 9 pakkumust. Soodsaima pakkumuse maksumusega 52 500 eurot esitas Jäätmeproff OÜ.