Tallinna vanalinna hariduskolleegium tahab korda teha oma kasutuses oleva maja, mis kehva seisukorra tõttu linnavõimu arvates neile ei sobi. Siiski ei taha linn seda neile jätta — muusikakooli sunnitakse tagasi endistesse, veelgi hullemas seisus ruumidesse.

Anne Luike häirib kõige rohkem see, et linn neid ruume koolile pakkus ja siis ühel hetkel ringi mõtles. “Kuna meie enda muusikakooli hoone on täiesti amortiseerunud, haaras kool pakkumisest kinni ja kolis sisse. Ühel hetkel mõtles linn ümber ja lõpetas selle üürilepingu kolmekuulise etteteatamistähtaaja,” märkis Luik.

Lapsed peaksid oma klassidest välja kolima 19. detsembriks. Luige hinnangul ei ole linnal majale hetkel mingit teist funktsiooni. “Hädapäraselt ta ei vaja seda. Ma ei näe mingit põhjust, miks peaks poole õppeaasta pealt selle lepingu ära lõpetama,” arvas ta.

Luige selgitusel on linna argument on see, et kool on niigi palju raha saanud ja rohkem ei ole võimalik investeerida. “Tegelikult on meie ettepanek see, et me ei küsiks linnalt raha, vaid prooviks oma jõududega ruumid korda teha. Kuna lapsed on seal ruumides juba sees, siis need ruumid on juba õppetööks kohandatud.”

Vana muusikakooli maja on Luige sõnul väga halvas olukorras ja sinna tagasi minemine pole üldse mõeldav. “Mulle tunduks mõistlik see, et vähemalt nii kaua, kuni läbirääkimised kestavad, oleks võimalik üürilepingut pikendada vähemalt selle õppeaasta lõpuni.”

Luige sõnul käib kolleegiumis umbes sada erivajadustega last, kelle jaoks on oluline kompaktne õppekeskkond. “Osa neist on pimedad ja ratastoolis. kogu selle asja mõte on tegelikult ju see, et kooli hooned ja muusikakool ja kõik teised hooned oleksid lähestikku. Et tekiks üks tervik.”

Linna poolt tuleb paraku tagasi väga jäik suhtumine ning kompromissile pole seni ruumi antud. “Ma soovin, et linn suudaks mõistliku otsuse teha ja lapsi mitte väntsutada selle juures,” lausus Luik.