Ergma saatis eile ENPA presidendile kirja, milles süüdistas teda ”eksitavate avalduste” tegemises ning palus lõpetada valeinformatsiooni esitamine, mis diskrediteerib ka ENPA-d.

Nüüd väljendas van der Linden oma kirjas pettumust selle üle, et spiiker „otsustas toetuda kaudsetele teadetele selle kohta, mida ma oma visiidi ajal olevat öelnud, selle asemel, et keskenduda sellele, mida ma meie omavahelisel kohtumisel ütlesin ning seisukohale, mille ma tegin teatavaks pärast Eesti visiiti tehtud avalduses”.

„Ma kutsun teid lugema mu avaldust — mis on olnud assamblee veebilehel viimased kaksteist päeva — et saada täpsem arusaam mu vaadetest,” ütles president. Ta jätkas: „Nagu ma oma eelnevas teile saadetud kirjas ütlesin, hindasin ma avatud ja positiivseid arutelusid, mida me kohtumise ajal pidasime ning ma olen seetõttu üllatunud, et sain alles meedia kaudu teada karmidest hinnagutest, mida te olete järgnevalt väljendanud. Minu mäletamist mööda ei väljendanud te meie kohtumise ajal kordagi selliseid vaateid.”

Ta teatas veel, et peab kahetsusväärseks, et tal ei olnud võimalust vastata kirjale enne, kui see sai avalikuks. „Ma pean ebasündsaks esitada selline avalik süüdistus enne, kui antakse õigus vastamiseks mulle.”