Kuna tormituul laupäeva keskööl isegi tugevneb, jääb veetase maksimumi lähedale püsima suhteliselt pikaks ajaks, Narva ja Tallinna lahes 5 tunniks ja Pärnus isegi ligi 12 tunniks. Kõrgemale eeltoodud veetasemetest vesi siiski ei tõuse, teatas Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia valvesünoptik.

Veetase hakkab langema Tallinna ja Narva lahtedes laupäeva kesköö paiku, Pärnus kella 3-st. Pärnus jääb veetase suhteliselt kõrgeks +60…+80 cm terveks laupäevaks ja näitab edasist langustendentsi pühapäeva keskööl.

Narva lahes langeb veetase keskpäevaks +40 cm ja Tallinna lahes +20 cm tasemele, millele järgneb mõlemas lahes uus tõus laupäevaõhtul +80 cm tasemele Narva lahes ja +50 cm-ni Tallinna lahes. Haapsalus prognoosime veetaseme maksimaalseks tõusuks +110…+130 cm, ja veetaseme käitumine peaks olema sarnane Pärnuga. Selle lahe lokaalsed iseärasused lubavad arvata et läänetuule tugevnemisel on lahepäras üleujutuse oht täitsa olemas.

Madalates rannikupiirkondades ja lahtedes nagu Pärnu ja Narva, samuti Haapsalu Tagalaht, tuleb veetõusule lisaks kindlasti arvestada lainetusega, mis veetasemele lokaalselt lisab kuni 50 cm ja üleujutus võib ohustada ka neid alasid mis on keskmise meretaseme suhtes aboluutkõrgusega vähem kui +1.7m.