„Ma vaatan seda kui oma last,“ sõnas ta. „Laps võib teha haiget, aga sa ei ütle ju lahti temast.“

Reformierakonna ristiema Kirsipuu tõdes usutluses ETV saatele „Pealtnägija“, et 18 aastase ajaloo jooksul ei ole erakonnal nii rasket aastat olnud, kui on lõppev aasta, sest iga nädal tuleb partei kohta mõni halb uudis välja.

Ta möönis, et Reformierakonnal on praegu probleeme rohkem kui üks. Ka rahastamisskeemi juures ei ole ta veendunud, mis on tõde ja mis ei ole.
„Oleme kaua aastaid olnud parim erakond ja see kahtelamata mängib rolli, et me niisuguseks muutunud oleme,“ lausus Kirsipuu.

Tema sõnul on tõde selles, et kuni aastani 2004 tegeleti Eestiga, et Eesti elu edasi viia. „Siis ühinesime Euroopa Liiduga ja alates sellest hetkest vaadatakse Euroopa poole rohkem kui sellele, mis Eestil vaja oleks.“

Kirsipuu sõnul ei ole Reformierakonnale alternatiivi ja Reformierakonna taandumine seaks ohtu riigi julgeoleku. Tema sõnul idanaaber ainult ootab, et kõige suurem jõud, mis talle konnasilma peale astub, kõrvale läheks.

Kirsipuu lisas, et see ei ole kellelegi saladuseks, et naaberriigi president tahab SRÜd taastada ja teeb selleks maksimumi.

Kirsipuu heitis kivi ka meedia kapsaeda, väites, et Reformierakonna praegused reitingud on kujundanud meedia. Teda hämmastab, et inimesed on uudistele nii vastuvõtlikud.

Pikemalt võib usutlust Valve Kirsipuuga lugeda ERRi uudisteportaali vahendusel.