AS-i Maaleht nõukogu esimees Jüri Ehasalu ütles BNS-ile, et kokkuleppe kohaselt võib Valner uude ametisse asuda juuni alguses, kui eelmiste ER-i juhtide volitused lõpevad.

Ehasalul ei olnud Valnerile äramineku suhtes mingeid etteheiteid. “Lahkumine oli rõhutatult sõbralik,” sõnas Ehasalu.

Maalehe nõukogu on Valneri ametisse kinnitanud kahel korral, mõlemal korral kolmeks aastaks. Tema praegune ametiaeg oleks läbi saanud sügisel. “Kui Valner oleks sügisel soovinud uuesti kandideerida, oleks ta olnud favoriit number üks,” ütles Ehasalu.

Ta märkis, et viimastel aastatel on Maalehel läinud hästi, paranenud on lehe sisu ja tõusnud tiraaž, sealhulgas linnades.

Uue peatoimetaja kohale on Ehasalu sõnul juba mitu kandidaati, kuid nimedest rääkimist pidas ta ennatlikuks. Peatoimetaja kohta teeb otsuse AS-i Maaleht nõukogu.

Valneri kutsus ER-i juhatusse juuni algusest juhatuse esimehe kohale asuv Margus Allikmaa. Kuigi Tallinna abilinnapea ja endise kultuuriministri ER-i uueks juhatuse esimeheks valinud ringhäälingunõukogu esmaspäevase otsuse häältejaotust ei avalikusta, jäi Valner ametlikult kinnitamata andmetel Allikmaale alla väga napilt.

Kuigi juhatuse liikmete kohale on samuti konkurss, on juhatuse esimehel võimalik ka ise väljapoolt kedagi leida. Praegu on koos esimehega ER-i juhatus kolmeliikmeline, ringhäälinguseadus sätestab aga kuni viieliikmelise koosseisu.

ER-i juhatuse esimehe valimisel osalenud Maalehe peatoimetaja Valner tunnistas juba mullu detsembris, et kaalub ametist lahkumist.

Konkurss korraldati, kuna avalik-õigusliku raadio juhtkonna senised lepingud lõpevad 1. juunist.