Mullu jäid sakslased 20. kohale, kaitseliidu Pärnumaa maleva võistkond tuli viiendaks, teatab ETV.

Sakslasi, kes kõik on Saksa kaugluure eriüksuste koolituskeskuse instruktorid, võib kaitseliidu Pärnumaa maleva võistkonna liikmetega võrreldes elukutselisteks nimetada, meie kaitseliitlased on vabatahtlikud ja igaühel oma põhitöö. Sakslastel on siin harjutamine oluline seetõttu, et selliseid soid ja metsi, kus Erna toimub, Saksamaalt ei leia.

Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik Erik Reinhold ütles, et kaitseliit on juba jõudnud välja olukorrast, kus välismaaga suhtlemine tähendas vaid seda, et sealt tuli abi. Reinholdi sõnul on meil pakkuda kogemust, mis puudutab Ernal osalemist. Ja ka üldist sellist luurealaste üksuste temaatilist väljaõpet. Me oleme kaitseliiduga tänaseks jõudnud tõesti niisugusesse arengufaasi, kus väliskoostöö ei ole ainult ühesuunaline abi vastuvõtmine, vaid me tõesti suudame toimida võrdväärse partnerina.

Viis päeva vältav Erna retk algab 2. augustil, praeguseks on registreerunud 29 võistkonda. Osalejaid on Soomest, Belgiast, Saksamaalt, Ameerika Ühendriikidest, Itaaliast, Rootsist, Ungarist ja Suurbritanniast, Taani ja Hiina on esindatud kahe võistkonnaga.