Septembris tuli Lihula külje all asuva Kloostri küla Nurme talu hoovile lambakoer koos kutsikaga, kirjutab SL Õhtuleht.

“Käisime külas küsimas, kuid keegi ei teadnud, kelle koerad need on. Arvasime, et loomad on lihtsalt auto pealt maha pandud,” räägib perenaine Valve.

“Hoidsime neid, toitsime ja lootsime, et peremees tuleb.” Isegi kirbutõrje tehti külalistele ära. Päeval olid koerad õues, öösel kuuris. Aeg möödus.

Kuuendal päeval, kui pererahvas pärast sünnipäevapidu hommikul veidi kauemaks voodisse pikutama jäi, kihutas õuele auto, omanik andis pikalt signaali.

“Mees karjus: varas, varas, varas! Nägin aknast, kuidas ta äsas Heinot [peremees] ja torkas kaks korda suitsukoniga kõhu peale. Siis mu mõõt sai täis ja kargasin trepile,” räägib Valve.

Pere sai teada, et džiip ja koerad olid oma küla mehe, praeguse Risti vallavanema ja Lihula vallavanemaks kandideeriva Jüri Reismaa omad.

Reismaa tunnistab, et läks ägedaks küll. “Selge see, et tegin kurja häält, kui nädal aega hoitakse loomi kuuris kinni.” Samas ei arva mees, et need inimesed koerad varastasid. Tahtliku suitsukoniga põletamise lükkab ta samuti tagasi.