Samuti on renoveeritud paarikümne meetrist muuli. Keskkonnainspektsioon tema tegevusest midagi kuulnud ei ole ja ehitise seaduspärasuse kontrollimiseks on algatatud haldusmenetlus, kirjutab Oma Saar.

Suve jooksul Türju küla randa kerkinud võimas kaldakaitseehitis hakkas esimesena huvi pakkuma kohalikele elanikele, kes ei saanud aru, mida volikogu esimees kaldale ehitab. Kui Oma Saar hakkas teemaga seonduvat uurima, ei osanud ükski antud küsimuses eeldatavasti pädev ametnik rajatise seaduslikkuse kohta midagi öelda. Mihkel Undrest ise on öelnud, et kõik on seaduslik ning rohkem ta kommenteerida ei soovi.

Keskkonnainspektsioon sellest rajatisest midagi kuulnud ei olnud. Inspektsiooni Saaremaa büroo juhataja Tõnu Ausi esmane kommentaar oli, et see on seal meres paigas ja ei kao kuhugi. Küll seda jõuab uurida. Esmalt tulevat kiiremad asjad kaelast ära saada.

Torgu valla ehitus- ja maanõuniku Tiia Kluge sõnul ei ole tema pooleaastase ametiaja jooksul väljastatud ühtegi taolise rajatise ehitamise luba. Samuti ei osanud Kluge öelda, kas valla üldplaneering säärast kaitserajatist ette näeb ning vastuse jäi ta võlgu ka küsimuses, kas selles paigas on enne olnud sadam. Kohalike elanike sõnul ei ole seal kunagi olnud isegi lautrikohti, see koht olevat kasutuses olnud populaarse ujumiskohana.