Kaitseministeeriumi poolt korraldatava visiidi eesmärgiks on saada ülevaade sellest, kuidas on Soomes korraldatud merele avatud laskeväljade keskkonnahoid ning millised on kaitseväe suhted kohalike elanikega.

Eesti delegatsiooni palvel keskendutakse visiidi käigus teemadele, mis on seotud merele avatud laskealaga. Eesti delegatsioonile esinevad nii kohaliku omavalitsuse, keskkonnaameti, metsaameti, Soome kaitseministeeriumi kui ka Soome kaitseväe esindajaid. Samuti tutvutakse visiidi käigus Santahamina harjutusalaga, mis on olnud kasutusel juba 100 aastat.

Tutvumisvisiit toimub seoses Eesti Kaitseministeeriumi eesmärgiga leida sobivad kohad, kus viia läbi õhutõrje ja suurtükiväe laskeharjutusi ning mereväe väljaõpet. Viimaste aastate suurte relvahangete raames soetatud relvad vajavad oskuslikuks käsitsemiseks harjutamist. Suurtükiväegrupi relvastusse kuuluvad 155 mm haubitsad eeldavad otselaskmisteks suurt avatud ala. Praegu ei võimalda seda ükski olemasolevatest harjutusväljadest nende relvadega otselaskmisi läbi viia.

Merele avatud laskealade võimalike väljaõppealade asukohtadena on kaalutud Letipea, Rutja, Kõpu, Nõva Ristinina, Nõva Liivanina ja Sõmeri. Nende hulgast valitakse välja sobivaimad kohad, kus edaspidi laskeharjutusi läbi viia. Ei ole välistatud, et välja valitakse mitu asukohta ning õppusi hakatakse läbi viima rotatsiooni korras.

Arvestades Eesti riigi suurust, ei ole ideaalse harjutuskoha leidmine võimalik.