Paljassaare sotsiaalmaja võtab kõik peavarjuta jäänud inimesed vastu nädala jooksul, ütles BNS-ile Mustamäe linnaosa vanem Voldemar Trumm.

Põhja-Tallinna linnaosavalitsus alustas esmaspäeval Paljassaare sotsiaalmajas remonti, et tekitada hoonesse lisapinda. Remont peaks lõppema nädala pärast ja seejärel saavad ühiselamuelanikud sisse kolida.

Lisaks otsustasid Tallinna linnapea Tõnis Palts ja linnaosavanemad esmaspäevasel nõupidamisel kompenseerida ühiselamute elanikele vajadusel õigusabi.

Kuna Tallinna linnal ei ole õigust ühiselamuelanikke esindada, kompenseerib linnavalitsus reservfondist kõigi ühiselamutest tänavale visatud inimeste kulutused õigusabile.

Trummi sõnul leidsid kõik tänavale heidetud inimesed endale eelmise nädala reedeks ajutise peavarju.

“Käisin nädalavahetusel ühiselamute juures metsas vaatamas ja siis ei olnud seal peale koertega jalutavate inimeste enam kedagi,” sõnas Trumm.

Enamik lageda taeva alla jäänud inimestest said reedeks peavarju sugulaste või tuttavate juures. Seitsmele metsa all ööbinud inimesele pakkus ulualust mittetulundusühing Halastaja Samariit, kes paigutas nad mahajäetud Vihterpalu piirivalvekordonisse.

Majandusministeeriumi hinnangul oli varem riigile kuulunud viie Tallinnas Mustamäel asuva ühiselamu müük erakätesse seaduslik, ebaseaduslikuks tuleb aga pidada neis majades elanud inimeste väljatõstmist.

Majandusministeeriumi teatel kuulusid Akadeemia tee 38, 42 ja 46 ning Vilde tee 90 ja 96 majad erastamisele mittekuuluvate eluruumide nimekirja, mis aga ei välista nende müüki. Müük oleks välistatud juhul, kui eluruumid kuuluksid erastamisele.

Ühiselamute uus omanik OÜ Fennovara ajas septembri keskel ühiselamutest tänavale ligi 50 inimest. Fennovara juhatuse esimehe Aleksei Poskatševi sõnul lasi firma majast välja tõsta vaid need elanikud, kes asusid seal ebaseaduslikult.