Kuigi ka kokkulepitud töötasu ületab tema senise palga enam kui kahekordselt, ootab Saar uue töö peatset lõppemist. Ameti võttis ta vastumeelselt vastu vaid seetõttu, et just tema soovitas 15 aastat tagasi Kaido Kaasikut vallavanemaks ja kuna Kaasikust sai nüüd Saare maavanem, oli tema moraalne kohus üleminekuaeg vallas ära kannatada, kirjutab Meie Maa.

“Mina kohe ei taha võimu juures olla, kuid tean, et mõni tahab. Loodan, et õige mees tuleb varsti valda juhtima,” ütles ta.

Saar töötas kolm aastat Vilsandi meteoroloogia- ja hüdroloogiajaamas, on olnud ettevõtja ja müügimees, lõpetanud EPA agronoomia eriala.

“Keegi peab praegu vallamajas kohatäitja olema. Ma tõesti ei tahtnud vallavanema palka, selleks peab kogemusi olema. Leppisime kokku ümmarguse arvu,” ei teinud mees oma tuhande-eurosest kuupalgast saladust. Valjala vallavalitsuse mittepalgaline liige on ta olnud 15 aastat. Täna on vallavanema kohusetäitjal esimene vastuvõtupäev.

Tagasihoidlikkusega tuntust kogunud Saar teeks hea meelega mingit tootvat tööd, kust õhtul võiks rahuliku südamega koju minna ja hommikul puhanuna taas tööle tulla. Seda, et vallajuhi ametiga tuleb töö ka koju kaasa, ta teab.