EKRE avaldas rahulolematust, et justiitsminister Raivo Aeg pakkus uuesti peaprokuröri ametipositsiooni sügisel esimest ametiaega lõpetavale Lavly Perlingule. Nimelt näeb EKRE Lavly Perlingu kandidatuuris liigseid perekondlike seoseid ühe julgeolekuorganiga, sest Perlingu abikaasa Martin Perling on kaitsepolitsei peadirektori asetäitja.

Kuigi koalitsioonikaaslased selles probleemi ei näe, sest prokuratuur kuulub justiitsministeeriumi haldusalasse, on valitsusel vaja murda piike ka teiste riiklike ametipostide täitmisel.

2020. aasta lõpus lõpetab tänane välisluureameti juht Mikk Marran. Pisut hiljem, aastal 2022 lõppeb tööleping Mart Mägiga, kes on statistikaameti peadirektor. 2023. aastal lõppeb nii päästeameti peadirektori Kuno Tammearu kui ka politsei- ja piirivalveameti peadirektori Elmar Vaheri tööaeg.

Välja tuleb vahetada ka ministeeriumide kantslerid. 2020. aastal lõppeb siseministeeriumi kantsleri Lauri Lugna ja välisministeeriumi kantsleri Rainer Saksi ametiaeg. 2021. aastal lõppeb rahandusministeeriumi kantsleri Veiko Tali ametiaeg ning justiitsministeeriumi kantsleri tööleping lõppeb 2022. aasta sügisel.

Loe täpsemalt ERR-ist.